It´s me.

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odmietam

Ano. odmietam..je to sice smutne..ale je to pravda a ja nedokazem zit s pocitom, ze to takto ostane navzdy a ja sa aspon nepokusim daco s tym spravit

Ano, presne tak. ODMIETAM zit v spolocnosti plnej sebeckych ludi. Z ludi sa pomaly stavaju len konajuce stroje bez vlastnych myslienok. Vsetci sme len zmanipulovane schranky. Zenieme sa niecim, co v skutocnosti neexistuje a vsetko si uvedomime az ked nas nieco prinuti zastavit sa. Ale ja odmietam zit a podporovat takyto system..ODMIETAM odovzdat takyto zivot svojim detom...Nicime si planetu, prirodu a vsetko okolo..a ja mam byt zodpovedna za to, ze moje dieta bude vyrastat v takomto svete a nakoniec sa z neho stane taky isty sebec,ako su vsetci naokolo, ktoreho najvacsi problem bude, ci ma tak isto vela znackovych veci ako jeho spoluziaci??? tak to teda nie..toto nikdy nesmiem dovolit.. nechcem stvorit dalsiu poslusnu schranku..nechcem urobit najvacsiu chybu vo svojom zivote...a preto ja sama nikdy nebudem sebcom..No a co, ze ma budu vsetci vyuzivat. No a co, ze budem len dalsim fackovacim panakom...je mi to jedno...ale aspon budem moct zit s cistym svedomim, ze som neurobila zo seba totalneho sebca...no ale ja sa stale ODMIETAM zmierit s tym, ze by tento svet mal dalej takto ist...same vojny..Americania si myslia, ze su panmi sveta a ze mozu napadnut inu krajinu len kvoli tomu, ze budu mat z toho zisky..ved o com inom je asi vojna v Iraku???len o rope..a ako zamienku pouziju boj proti terorizmu..ano, terorizmus je tiez nebezpecny..ale podla mna je to vsetko len zase o sebectve...a nikto ma nepresvedci o opaku..

PROSIM vas, ak si nahodou niekto precita tento clanok..tak mi pomozte, pretoze naozaj nechcem uz zit v takomto svete..ak by ste boli taki laskavi..urcite by stacilo..aby ste aspon raz za cas nemysleli len na seba a dokazali spravit nieco pre druhych..mozno aspon raz bude tento svet krajsi...nielen pre nas..ale aj pre tych, co tu budu po nas...


Také niečo | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja ODMIETAM cely zivot...
    ...a nic mi to nepomohlo...Nikdy som sa nepotrebovala pretvarovat a vzdy som mala okolo seba iba par ludi, ktori (mozno nie tak celkom, ale predsa len viac nez ostatni) chapali, co som za individum. A prave preto som (fakt milo) prekvapena, ze teraz na strednej mam okolo seba tolko chapajucich ludi (ako si napr. TY laska), ktori ma neodsudzuju za moje blbe napady a trapne vyhlasenia...Thanx.
    Ano, ludia su sebecki. Su sebecki od prveho okamziku, kedy otvorili oci a vzhliadli svet. Aj male deti su sebecke a to len preto, ze ziju v spolocnosti, ktora je taka aka je. Ja osobne sa nevyhlasujem za cloveka, lebo mi je hanba. Viem, znie to cudne, ale ked niekto povie slovo "clovek" tvarim sa, ze sa ma to netyka. Proste ludia napachali tolko zleho, ze sa k tomu vazne priznavat nechcem a ani nebudem. V duchu si ale kladiem jednoduchu otazku, na ktoru je velmi zlozita odpoved (teda ak nejaka existuje): "Preco?" Preco su ludia taki aki su? Preco nie su ini? Preco si moc musia dokazovat potupovanim a vyvrazdovanim inych? Stoji to za to? Nie. Urcite nie. Co uz ma vacsmi zaraza je, ked niekto vrazdi v mene Boha. To uz je vrchol. Ludia sa vyhlasuju za najinteligentnejsie tvory na svete, ale neuvedomuju si aki su hlupi. Ked uz sme taki neskonale mudri, tak PRECO nedokazeme zabranit katastrofam spachanym ludskou rukou? Ked si to tak vezmeme, tak za vsetko co sa stane moze clovek. Je jedno ci to ovplyvni priamo alebo nepriamo, ale ma to na svedomi. Zvierata spolu ziju v harmonii. Kazde ma na svete svoje miesto, svoj vyznam a dovod. Ale MY si zivot nedokazeme cenit. Ale preco? Preco si musime veci vazit az potom ako ich stratime? Nie je to blbe? Ja si myslim, ze rozhodne je. Sme sobci. Mozno, ze ti, ktori by svet zmenit aj chceli sa boja. Nemaju odvahu. Nedokazu presadit svoje nazory a presvedcenia a tak to vsetko opat upada do zabudnutia. Pretoze ti, co maju moc sa o blaho planety nestaraju, staraju sa len o to svoje. A prave toto je dokaz sobectva. Do pekla s nami.
    publikované: 18.04.2007 18:38:28 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. veľa ľudí odmieta,
    nemyslí sebecky a snaží sa. ale je ich málo, veľmi málo, v porovnaní s tou drvivou väčšinou naokolo...
    publikované: 18.04.2007 18:45:48 | autor: galthea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. mojmu srdcu najblizsi clanok...
    naozaj je to to najlepsie a zaroven najsmutnejsie a največšie na zamyslenie co som od teba čítala....az príliš sa ma to týka.....svet nie je svet akym by som ho chcela mat...ja osobne v tento svet myslím tým ten ludsky neverim....aj ja odmietam zit v tomto svete...keby to bolo ale jednoduche...uprimne....tak velmi som sa v nom sklamala preto jedina vec v ktoru verim su len:priroda a vsetky zive tvory okrem ludi..oni nikdy nesklamu....
    publikované: 19.04.2007 21:47:34 | autor: ZuZana (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Mozno len odmietat nestaci
    Je malo ludi, ktorym tento svet nevyhovuje a robia pre to nieco. Väcsina sa tvari poburene, ale potichu ziju dalej. Cakaju,ze sa nieco zmeni same od seba. Mozno este nie je neskoro. A mozno je uz prineskoro napravat tisicrocne omyly, koli ktorym umrelo nespocetne mnozstvo ludi. Nezabudajme vsaq, ze v jednote je sila a aj mala skupinka ludi, ktora je v jednote, moze premoct masy ludi nejednotnych. Len si smelo stojte za svojim nazorom a nedajte sa ovplyvnit druhymi, nebudte nasilu ci nechtiac ako oni.
    Ludia su tvory, ktore nechapu, ze sa treba pozerat kam kracame a nie len slepo ist, ze len mudrost ich moze zachranit pred skazou a nevedomost je najvacsie zlo. Z hluposti sa odvijaju vsetky zaporne vlastnosti ludi, ktore im pozieraju duse a pomaly ich nicia. Menime sa na prach. Ale nebranime sa. Smutne. Skoda, ze vsetko co sa deje, co ludia vykonaju, sa odrazi v podstate vsade.. Vzdy trpia aj nevinni. Spravodlivost je prazdne slovo. Skupina hlasok, ktoru ludia vymysleli, aby tym, co so vztycenou pästou vstali na odpor zapachali usta a vymysleli si isty system v skutocnosti klamania ludi, ktori ani netusili, ze robia nieco co im niekto prikazuje.. Ludia su sebecki a mozu si za to sami, boli taki vzdy a vzdy taki budu. Dobro a zlo su jednota v kazdom z nas. Cim dlhsie tu ludstvo oxiduje, tym viac potlaca dobro.
    Koniec sa blizi
    publikované: 19.04.2007 22:20:56 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dakujem
    dakujem velmi pekne za komentare..a so vsetkym napisanym suhlasim
    publikované: 26.04.2007 21:25:22 | autor: aurka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. uplne sa zhodujem
    to su neni ludia,ale diva zver,aj ta je na tom lepsie.snazim sa byt knim ferovi,no cim viac sa snazim tym viac dokazu ublizit.a take maju mile nevinne tvare.sama pretvarka.ved to poznate.
    publikované: 09.12.2009 19:14:18 | autor: MICHAL (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014