It´s me.

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ZV-NT-BA a späť

Aurkine trampoty a vylety po Slovensku alebo ake je to uzivat si byt hrackou v rukach svojich rodicov :D

Po nevyslysanych prosbach som so sklonenou hlavou nastupovala do auta. Bol piatok podvecer a ja som musela nechat moju ubohu postielku opustenu, bezo mna. Nemam  na vyber. Pohodlne som sa usalasila na mojom oblubenom fleku a uz sme si frcali. Smer bol uz vopred dany a nemenny: ZV – NT – BA a spat.

Za normalnych okolnosti, by sme sa do BA v dohladnej dobe nedostali, ale sestra robila prijimacky na vysku. Nasou nocnou zastavkou sa stala Nitra, kde sme sa uchylili u ocinovej tety. Musim vsak uznat, ze to bol dobry napad, pretoze sme nemuseli vstavat v sobotu skoro rano a ponahlat sa do BA. Takto sme sa aspon dobre vyspali. Po dlhej noci som vstala celkom natesena, kedze sa ukazoval krasny slnecny den. Aspon nejake to pozitivum. Ved co moze byt krajsie ako rano zaliate slnkom, ktore vas svojimi zubatymi lucami budi steklenim na licach? Na dosiahnutie dobrej nalady takto skoro asi nic. Spapkala som ranajky. Mnam, mnam, vianocka s lekvarikom a k tomu matovy caj. To vam bola lahodka! Aaaaach.

Ani som sa poriadne nestihla spamatat a uz som bola prilepene na sedadle nasho auta, ktore si cele nebojacne razilo cestu pomedzi zvysnych vagabunodv na dialnici smer Bratislava. Dakych par kilometrov si oco spomenul na taku malu zelenu lepiacu vecicku, Taky malicky detailik. Dialnicnu znamku:D:D Na prvej pumpe sme si ju uz kupili a celi vysmiati sme ju nalepili na predne sklo. Do praveho horneho rohu. Ako pekne si tam lofla. Skoda, ze tam bola len tyzden. To vam je dost tazke poslanie, takej tyzdnovej dialnicnej znamky. Chuderka, tyzden na nu fuka, prsi, prazi a potom sa jednoducho vyhodi. Ale ja som si ju odlozila, aby jej nebolo smutno. Predlzila som jej zivot.  No a po hodinke sme konecne dorazili do nasho „slavneho“ hlavneho mesta. Akoze sorry, ale cakala som nieco lepsie, krajsie, kulturnejsie. Ved to je len hromada betonu. Dobre musim byt objektvina. Urcite veci su tam pekne a zaujimave, napr. zamok, restauracia, novy most, stare namestia...No co uz.

Nasli sme miesto, ktore sme hladali, Iste gymnazium, ktoreho nazov si uz nepamatam, ale trafila  by som don. Nie nebolo to kvoli mne, ale kvoli sestre. Robila tam prijimacky na vysku do Brna. Jaj moja, teraz ma toho vela...matury a same prijimacky a este k tomu bola na antibiotikach, lebo bola chora. V tom najnevhodnejsom case. Zacali sa prijimacky a my sme nemali cele 2, 5 hodiny co robit. Mamina si zmyslela, ze sa vyberieme do Ikey. Najvacsia chyba zivota. Uz ma tam nikto nedostane. Sice sme tam skocili na super cokoladu, ale to bol obchod uplny zabijak. Ked si nieco kupite a chcete sa z tade dostat, tak musite prejst cele 2 poschodia, kym sa dostanete k pokladniam. Tak dik! Stvrdli sme tam cely ten cas. Len tak-tak, ze sme stihli kuknut sestru cez prestavku, kym sa jej zacne dalsia cast skusok. Ta len dobehla na chvilku, zhltla daku tu zemlu a makala zase naspat. A my co??? Ved sme mali dalsiu hodinu casu??? Ale tak uz sme nebehali po obchodoch, len sme sa presli po okoli.

Po  skuskach sme isli do Au- parku. Ja za to nemozem, ale naco su taketo centra??? Ved je to len strata casu. Obycajne zdieranie a este neviem co. Znicenie krasnej plochy, ktora mohla byt plna zelene. Mozme si to za to vsak my, ved my to chceme, my tam chodime. Ked sme z tade konecne odisli, vybrali sme sa smerom ,o ktorom nikto nevedel kam ideme. Ocino nechcel prezradit kam nas to vlastne vezie. Vsetko bolo jasne, ked sme zaparkovali pred jednou restikou a skocili na obed..mnam spagety s kuracim maskom a syrom. Po obede sa tento den blizil ku koncu. Za co som bola stastna. Mam rada, ked som aspon dade s nasimi prec, pretoze nemame na seba vela casu, ale vedela by som si predstavit omnoho krasjie vylety na ine, bohatsie miesta.

Na ceste sme domov, sme sa este raz stavili v Nitre, poklebetili s rodinou,  pohrala som sa s takymi zlatuckym psikmi (Strelka a Edo...vzdy ma napadne pesnicka..., Edo, Edo, Edo, Edo, Edo). Inak nasi ma pekne zrusili, neviem ako to spravili a popresadzali sa, ze som zrazu skoncila na inom mieste v aute. Chapete??? Oni ma surovo vyhodili z mojho fleku. Teda som zase pozerala na tu istu krajinu a pritom som sa tak tesila na to, ze si pozriem druhu stranu. No co uz. Takmer som vyskala od radosti, ked sme dorazili do Zvolena a ja som sa zvalila do svojej postielky. Predsa doma je len doma a nikto na tom nic nezmeni.:)

A este aby som nezabudla. See ya later aligator :D

Trampoty a výlety | stály odkaz

Komentáre

  1. veru nasa zlatka cestovatelka....
    napiseme o tebe knihu.. Aurkine Dobrodruzstva
    publikované: 14.05.2007 19:24:00 | autor: artemis...alias Zuzana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :D:D
    no kedy zacneme???potom ju vydame..a bude z toho totoalny prepadak asi :D..teda ak to budem pisat ja..ale ak ty..tak z toho bude bestseller...neviem ako sa to pise :D
    publikované: 14.05.2007 19:31:19 | autor: aurka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. fiiiha!!
    booze"!! to citoslovce mi pride strasne vytrete, ale uplne to vysithuje!! :DD to musleo byt riadne super u tej tety...a este ak k tomu byvala v nejakom starom dome!! =)) juuuuj!! to musela byt pecka!!
    a inac spravila nakoniec sestricka skusky?? hadam hej!! =P
    aaa inac o obchodnych domoch viem svoje! hoci podla mna su fajn, lebo mas vsecko pri sebe a to obleecenie!! parada!! =)) noo len skoda fakt tej zelene!! ved je tam zo tri styri!! naco?? to im nestaci?? anevim ci nejdu budovat dalsie!! svinkeesy!! nooo ja a vulgarizmy!! :D to aj papez viac nadava!! dokonca aj anka!! =P ale ja som na moju slusnost hrda!!
    ok...radsej endujem, lebo som sa opet dako velmo rozpislala!!
    publikované: 15.05.2007 21:16:36 | autor: babetka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014